Parantezele Irinei Radu sau cum să plăteşti abonament la TVR pentru că ai telefon mobil

Şeful postului public de televiziune, Irina Radu, a vorbit marţi în faţa Comisiilor de Cultură reunite din cadrul celor două camera ale Parlamentului despre situaţia grea a TVR. Irina Radu a prezentat situaţia: din februarie postul public nu va mai putea plăti taxele la stat. Mai pe direct, purceaua e moartă-n coteţ. Datorii? Eh, un mizilic, 150 de milioane de euro, 100 la buget, 50 la terţi.

Se plânge doamna şef în faţa parlamentarilor, se codeşte, că ar vrea în insolvenţă, că n-ar vrea, că nu e o fericire, dar cel mai important – situaţia nasoală din prezent se datorează, se datorează, cui? Ei bine, da, celor din trecut.

Şi acum o mica paranteză a doamnei şef, nebăgată în seamă prea mult (paranteza, nu doamna), o propunere de revigorare a situaţiei financiare a Societăţii Române de Televiziune: “O mică paranteză vizavi de creşterea încasărilor ar fi să se poată încasa abonamentul, taxa, de la oricine are acces la programele TVR. Nu trebuie să deţină televizor. Acum poţi să vezi televiziune şi TVR şi alte televiziuni şi pe tabletă şi pe telefon şi pe alte dispozitive. Deci, plăteşti conţinutul şi nu suportul pe care ţi se livrează. Am închis paranteza”.

Adică ai-n-ai televizor cotizezi la TVR. Că ai telefon mobil smart şi poate recepta canalele TVR. Ar fi frumos să se aplice mai multe taxe, în fucţie de gadget-urile pe care le ai prin casă şi care, toate, dar absolut toate, sug informaţiile esenţiale ale posturilor publice şi ţi le vâră în creier, deşteptându-l (aşa se scrie, nu?).

Am văzut deunăzi un frigider cu televizor încorporat, sigur-sigur în doi-trei ani vor apărea în ceasurile de mână, dacă nu cumva am rămas în urmă cu tehnologia, pentru ca în maxim 10 ani Andreea Esca să ne spună "Bună seara România" sub formă de hologramă proiectată în creier de cipul implantat sub pielea braţului. Şi atunci vom observa că toată populaţia globului, pentru că şi bulgarii, pakistanezii şi burkin-fasonezii vor avea posibilitatea să urmărească emisiunile TVR, vor fi obligaţi să plătească taxa doamnei Irina Radu pentru că posedă creier.  

Irina Radu lucrează de o viaţă în TVR, adică la stat şi din câte se pare şi-a însuşit metoda de acţiune aplicată de şefii României, atunci când nu mai sunt bani la buget. Păi ce facem noi când nu mai sunt bani la buget? Introducem o taxă. Simplu.


O sugestie pentru doamna şef a TVR – cum ar fi dacă v-aţi arunca privirea prin multele redacţii ale TVR, sau pe ştatele de plată, vedeţi câţi angajaţi sunt la fiecare departament şi cu cât sunt plătiţi. Apoi uitaţi-vă cine munceşte din redacţiile respective, e simplu, urmăriţi emisiunile, pe tv, tabletă sau telefon. Vă spun un secret, ăia mulţi şi cu salarii babane stau şi freacă tabletele şi telefoanele, muncesc doar câţiva, ăia mai prost plătiţi. Am exemple clare, dar nu le dau pentru că mi-e teamă să nu fiu propus la conducerea SRTV. 

Niciun comentariu:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...