S-a dus traiu' bun...

Il urasc pe Basescu. Il urasc din momentul in care a castigat alegerile. De fapt cu mult inainte. Il urasc ca persoana. Mi-e antipatic. Mi-a devenit antipatic cand mi-am dat seama ca speculeaza suflete. Da, face specula. Saraciei da ceea ce vrea. Vise. A fost votat in 2004 cu gandul la "tepele din piata victoriei". Acum am ajuns sa fim prinsi in plasa din Cotroceni. Orasul e acelasi.
Il urasc pentru ca e tipul de om care ar face orice pentru popularitatea de care este constient ca are nevoie ca de aer.
Il urasc pentru stilul de a-si face publicitate electorala, declarandu-se mai inteligent decat contracadnidatii sai, folosindu-se de internet si sms.
Il urasc pentru ca s-a dus sa bea spritz la golden (sa mor daca mai stiu cum se numeste, imi vine in cap doar spitz sau slitz) cu stelistii, doar pentru capital electoral, dand apa la moara unui alt dobitoc.
Il urasc pentru ca se duce in tribuna la Steaua, tot cu mana intinsa dupa publicitate pe moca.
Il urasc pentru ca firmele acolitilor sai fura. Aia cu asfaltul.
Il urasc pentru ca i-a fraierit pe cei saraci, spunandu-le ca o sa traiasca bine.
Il urasc pentru ca este cel mai laudaros, cel mai mincinos si cel mai putin competent presedinte pe care l-am avut vreodata.
Nu spun ca eu daca as fi presedinte nu as fura. Poate as fura mai mult. Si eu am apucaturi de Haplea. Dar sigur voi avea decenta de a nu declara ca sunt Vlad Tepes al doilea.
De fapt, uitasem, cred ca la asta se reduce tot. Il urasc pe Basescu pentru ca indecent. De la cap la coada.
De aceea - MA BUCUR. Ma bucur ca l-au suspendat pe Basescu (desi nu stiu daca se va dovedi a fi cea mai buna solutie) asa cum m-am bucurat pentru Boro. Da, da, in meciul ala. Ma voi bucura mereu pentru un rau al lui Basescu si al stelei. Chestiune de unghi.

19 comentarii:

Unknown spunea...

eu nu il sustine pe basescu traian ca persoana. dar regret sa vad cum o institutie foarte importanta e terfelita de un parlament inconstient. si, mai intii, de un presedinte inconstient.

PS. tu nu esti haplea, esti generos si intelept, de-asta nu ti-ar sta bine ca presedinte

Anonim spunea...

Ai uitat de speculatul momentului Stolojan...De umanitatea si compasiunea lui, de lacrimile basesciene....care au impresionat poporul...
O mizerie!Dupa ce am citit postul tau, imi vine fie sa emigrez fie sa nu ma mai uit la stiri, sa nu ma mai duc la vot...Oare numai de astfel de mizerii vom avea parte ?In tara asta?In politica asta?
Stii ce cred eu, ca la urmatoarele alegeri tot asta va iesi...cacatul asta le va creste popularitatea unora ca Vadim si BeCali...

Anonim spunea...

Ce rau ti-a facut tie Steaua nu o sa pot intelege niciodata. Din cate stiu, pe atunci dinamovistii erau cei cu blaturile, cei pe care ii ura lumea. Urasc pe Dinamo pentru toate aceste blaturi ordinare.
Mi se pare de prost gust, si asa o sa mi se para pana o sa mor, sa te bucuri de raul unei echipe romanesti in cupele europene sau in orice alte competitii mondiale sau mondene. Deja treceti peste niste limite, care, o sa zici ca sunt prea mic sa le inteleg. E o frustrare prea mare pe care o exprimi fata de numai o echipa. As putea sa scriu foarte mult pe seama acestui subiect, dar s-ar lungi prea mult comentariul

cronicaru' spunea...

shmeny - stii ce inseamna institutia asta importanta, cu imaginea etrfelita, asa cum spui tu, pentru romani? nimic. nada. in cel mai bun caz cam 0,0001 procente din ceea ce inseamna monarhia pentru englezi. nu ti-ai pus niciodata intrebari referitoare la motivele de revolta ale romanilor? noi, din pacate, mereu ne-am rasculat de foame si nu dintr-un sentiment patriotic.

ingrid - ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat. toti mor de frica a ceea ce va zice occidentul. baliverne. foarte bine poate sa ne aplaude occidentul si sa spuna - uite domle ce cohones au romanii, l-au zburat si pe presedintele lor cand e vorba de constitutia tarii. le creste pe dreaq popularitatea tembelilor...io ma oftic ca sunt atatia creduli in tara asta de bun botu' la toti fraierii. hai ca m-am infierbantat

cronicaru' spunea...

mazu - ai dreptate, esti prea mic ca sa poti intelege. te inseli cand spui ca dinmao era cu blaturile, ca ei erau cei pe care ii ura lumea.
prost gust, cum zici tu, dar ar trebui sa ajungi sa faci diferenta intre patriotism tembel si pasiune pentru o echipa. cam e timpul. Frustrare e un cuvant prea monden ca sa-l comentez. ma opresc aci.

lumi spunea...

cronicare, iti marturisesc ceva (recunosc, cu oarecare teama): sint stelista. intotdeauna am fost. dar niciodata nu am urit pe dinamo sau pe rapid sau pe craiova ori alta echipa romaneasca. habar n-am daca e o mostra de patriotism tembel si nu stiu nici daca ar trebui sa mai cresc (eu fiind, cu siguranta, mai mare de virsta decit andrei si decit tine). pur si simplu, asa simt. si asta n-o sa se schimbe niciodata.

Unknown spunea...

cronicare,
io sint o fire impresionabila usor si pe undeva emotionata de autoritate. incerc s-o respect cit e de respectat. la fel simt si fata de justitie (uneori), oameni de stiinta, medicina (cu limite), armata. deloc insa fata de biserica, de exemplu. fiecare cu hobbyurile lui :D

verbiaj. spunea...

Băsescu în faţa camerelor de luat vederi se pierde pe el însuşi, se dedublează, se bestializează rafinat, devine regele propriei mândrii. După alegerile de acum doi ani, m-am simţit triumfător. A câştigat la limită şi am simţit că votul meu a contat, în sfârşit. Dar, pe parcurs, m-a pierdut pe drum, m-a dezamăgit în reprize.S-a folosit de Udrea în momente cheie, a fost părăsit de toţi şi asta trebuie să ne dea de gândit. Nu văd nici acum un preşedinte mai bun, nu văd salvatori în Geoană, Becali, Năstase, Văcă sau Vadim, doamne-fereşte. Nu mai avem "oameni providenţiali", în care să investim orbeşte încrederea noastră.

cronicaru' spunea...

lumi - patriotism tembel am numit eu acea obligatie launtrica specifica romanilor, nu foarte puternica, de "a tine" cu o alta echipa decat aia favorita, in meciurile internationale, pentru ca sunt "ai nostri". asa s-au nascut majoritatea stelistilor. Tu tii cu ei de cand a castigat echipa nationala cupa campionilor nu? Banuiam io :)
Nu am legat pasiunea pentru o echipa cu ura fata de alta. Nu-i o regula. Dar asta simt. Aroganta si trufia lor imi hraneste mie ura fata de ei. Am mai spus, trufia cred ca este unul dintre cele mai urate pacate. corect, unii dintre voi nu meritati ura, dar nu e indreptata catre voi. din pacate, voi sunteti putini.
Misto faza aia cu teama:)

shmeny - da' ce crezi ca eu nu respect o autoritate? dar o respect atunci cand are autoritate. proasta crestere, bascalia de 3 lei si hahaiala nu o pot recunaoste drept autoritate. oricat de populara ar fi.

verbiaj - deci nu sunt singurul care a observat mandria aia demna de filme porno a presedintelui suspendat. :))) ce-mi pace cum suna. am ajuns dreaq sa fim condusi de manelisti din astia pe care ii gasesti printre presedintii de cluburi de fotbal.
- eu mi-am furat-o asa cum ai patit tu la alegerile din 1996. am martori ca in 2004 m-am certat cu multi prieteni care nu credeau ca muia va fi mai mare decat la cdr. nu ma bucur deloc ca am avut dreptate.
- misto faza aia cu "s-a folosit de udrea in momente cheie" :)) cred ca a fost involuntar dar a iesit foarte bine.
- despre oameni providentiali ce sa zic? de unde? multumeste-te si tu cu raul mai mic. eu cam asta fac.
- bine ai venit. ma bucur

lumi spunea...

draga cronicare, fara teama iti zic acum ca tin cu ei de cind aveam 6 ani. si colegul meu de banca din clasa I, mihai, care era dinamovist, ma batea in mod sistematic pt. ca refuzam sa trec de partea lui. asa ca banuiai gresit:-))

cronicaru' spunea...

lumi- vezi, asta e cusurul dinamovistilor, sunt agresivi :))
eee, cateva exceptii

Anonim spunea...

cred ca exagerezi, man. Toti politicienii manipuleaza, asta e calea prin care reusesc sa ii faca pe oameni sa ii voteze. Nu vezi ca nu se vrea crearea unui guvern de tehnocrati ?
Dar trebie sa cantrim mai cu atentie, sa nu ne luam dupa simpatii si antipatii. De bine,de rau, Basescu a facut ceva, desigur, era loc si de mai bine, dar crezi tu ca ar fi mai bine cu unul de la PSD ( Geoana, probabil ) ? Sau cu Vadim ? Sa fim seriosi.

Anonim spunea...

nea gogu? pakat de blogul tau...e tare frumos colorat si aranjat...dar atat...iti recomand o serie de dusuri reci, desi nu cred ca se mai poate face ceva pentru tine ...:))

Anonim spunea...

cui i te adresezi,anonimusule?nea gogului sau cronicarului???ca io's turmentat si nu mai stiu cu cine sa votez???

Anonim spunea...

Daca poti uri atit de intens, indiferent ca o echipa sau un presedinte, pune-ti un mare semn de intrebare. Inseamna ca faci la fel cu orice semen al tau, care nu se incadreaza in tipar. Tiparul tau!

cronicaru' spunea...

Ultimului anonim, desi promisesem ca nu mai vorbesc cu ei - constati tu cat de intens pot uri eu (n-am priceput exprimarea "indiferent ca o echipa sau un presedinte") si ma impingi apoi catre semne de punctuatie, tragand totodata concluzia ca asa fac cu orice semen al meu care nu-i pe croiala mea. Hmmm, am inteles bine? Am un raspuns - avand in vedere ca esti un anonim si sigur nu ma cunosti iti aduc la cunostinta ca pot sa iubesc inzecit. Si inca ceva, semnele de punctuatie, mai ales alea cu rotunjimi, mi le (in)pun singur intotdeauna, nu mi le baga nimeni pe gat.
PS. Chiar nu poate sa te cheme si pe tine Avram Iancu spre ex?

Ahile spunea...

Bai nene, ce mai lume pe aici. Ce discutii aprinse!
1. Nu incercati sa deveniti rationali cu Cronicaru' cind e vorba de unele echipe din fotbalul intern. E timp irosit. Asa cum fiecare are piticii lui, eu zic ca si Cronicaru' are dreptul la ai sai. O sa se enerveze ca zic asta si o sa creada ca nu inteleg complexitatea fenomenului. Poate.
2. In mod paradoxal am avut doi din trei presedinti postrevolutionari care nu au furat sau nu "prea" au furat. Iliescu si Constantinescu. Din pacate nu au reusit sa-i oblige si pe cei de sub ei sa nu fure.
Eu daca as fi presedinte m-as considera atit de onorat si responsabil incit nu as fura nimic, absolut nimic. Din contra, as prigoni cu cruzime pe cei care nu inteleg ca din banul public nu trebuie sa se mai fure, ca e munca unor oameni amariti. Si as ridica in slavi pe capitalistii care creeaza locuri de munca si platesc impozite grase la stat. Majoritatea sint oameni onesti si muncitori care merita respectul nostru in ciuda a ceea ce tinde sa creada multa lume.
3. Si eu ma bucur sa-l vad jos pe Base. Nu mi-a placut niciodata, nu l-am votat niciodata si o sa votez pentru demitere cu o mare satisfactie. Nu inteleg cum de atita lume il apreciaza. E un circar de prima clasa. Din pacate poporul are nevoie si de piine nu doar de circ.
Problema e ca dupa demitere (sa speram) nu prea avem cu cine vota... Atunci sa vedeti in ce rahat sintem si cit de slabe e oferta electorala. Geoana e varza ca lider popular. Vadim e pervers si fara caracter si fara partid cu oameni capabili sa-l sustina. Voiculescu...e suspect. Cine mai ramine? :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
cronicaru' spunea...

Ahile, de fiecare data ajungi acolo unde vrei tu, dar ti-am mai spus - aia ar fi cea mai proasta alegere. De ce? Pentru ca e vorba de un prost in primul rand. Apoi celelalte argumente pe care le cunosti foarte bine.
PS. Ultimului anonim sters - de ce am sters postul tau? 1.pentru ca acuzele tale nu au un fundament (e ca si cum eu as spune despre tine ca esti prost dar nu as argumneta, as spune doar ca imi e greu sa cred ca exista asa ecva in secolul nu stiu care) 2. pentru ca spui despre un om ca ar fi comunist doar asa, ca iti place tie, sau ca ai citit tu in unele ziare ca e la moda (sutn de parere ca moda asta a trecut de mult) 3. pentru ca esti anonim (si beneficiezi de un privilegiu ca ti-am raspuns)
PS. Aici e o pagina personala. Daca nu iti convine ce citesti, vorba unui prieten, internetu e mare. da-i bataie in alta parte. schimba canalu'. arata-ne ca puterea e la tine. sau respecta regulile. care? alea nescrise dar impuse de mine in posturile si comentariile anterioare.

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...