Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car


Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei care sunt perfect îndreptăţiţi să-l folosească. Aşadar:

- nu folosi cuvinte vulgare dacă eşti o zână iubibilă de toată lumea, care iubeşte la rândul ei viaţa, sănătatea, oamenii frumoşi, copiii bucălaţi, animăluţele pufoase şi eşti preocupată de dieta cu aer dublu-rarefiat de pe munţii Terrei, chiar dacă este vorba despre opţiunile tale politice. Ai fi văzut-o tu pe Ileana Cosânseana vreodată să-i spună lui Făt-Frumos că ar trebui să i-o mulgă Zmeului? Puţină sfioşenie nu strică, chiar dacă toţi bărbaţii pe care tu îi numeşti “mişto” ştiu că toate zânele au gaze din când în când şi dimineaţa sunt regine în baia lor.

- nu “te risca” să foloseşti cuvinte ale căror sensuri nu le cunoşti şi nu le vei înţelege pe deplin niciodată în adevăratul lor sens chiar dacă natura te-a înzestrat cu cele necesare pentru activitatea la care faci referire. După cum te comporţi şi arăţi, în cel mai bun caz te poţi afla de partea cealaltă a organului, ceea ce îţi doresc în viaţa ta de fătălău.

- nu abuza de utilizarea haştagului ##uieoricine crezând că astfel vei intra într-o organizaţie de oameni deştepţi care urăsc o anumită formaţiune politică. Chiar dacă sunt mulţi oameni deştepţi care se manifestă împotriva partidului respectiv, cartea nu se ia, nu este ca o boală venerică. Oamenii deştepţi nu s-au îmbolnăvit la bibliotecă. Aşadar, vrei să fii deştept, nu, nu te pui cu burta pe carte aşa cum ai auzit tu că ar trebui să faci în copilărie, încearcă să mai salvezi ceva, citind. Deşi, ai o vârstă, slabe şanse.

- nu foloseşte la nimic haştagul ##uiedragnea dacă eşti plecat de nu-ştiu-câţi ani în pribegie prin Occident şi te-ai săturat de spălat closete. E o meserie onorabilă, cineva trebuie să o facă şi pe asta, sau cumva ai impresia că este destinată doar celor cărora tu le spui “ciori”? Faci asta pentru că atunci când te întorci îţi place să te mândreşti cu bemveul tău ursuleţ cu care faci liniuţe pe autostradă până la mare şi pui viaţa altora în pericol. Dragnea este probabil o cauză pentru care tu ai plecat afară, dar şi tu ai multe bube.

- nu-ţi ara câmpul cu #uie, pentru că oricum nu vei culege ştiuleţi atât de vârtoşi încât să depăşeşti producţia la hectar. Şi nu eşti cool, rămâi tot un ţăran, ceea ce consider că este foarte onorabil. Ah, să nu uiţi să citeşti Povestea #ulii.

- nu mai pune numărul la maşină #uiepesede, chiar dacă legislaţia din anumite ţări permite, vei semăna din ce în ce mai mult cu ăia care îşi botează copilul Mercedesa. În plus, numărul ăsta e OK la un accident frontal, dar ce faci la o coliziune din spate, va trebui să-l schimbi.

- nu mai ieşi în piaţă de mână cu copilul, strigând #uie, lasă-l să citească. Pentru că atunci când va ajunge adult îşi va aduce aminte cu nostalgie de serile în care mama lui striga #uie din toţi rărunchii. Şi va povesti totul  nepoţilor tăi atunci când va încerca să-i adoarmă.

- nu mai promova ştiri cu #uie oricine. Mai ales dacă eşti ziarist, nu uita că presa are un rol educativ. Sau îl băgăm şi pe ăsta în dubă şi-i tragem pulane?

- nu mai folosi cuvântul #uie, dacă nu ştii de unde vine şi ce semnificaţie are, vei fi precum închipuiţii care credeau că mişto e de origine germană (mit stock – sper să nu greşesc, ar însemna un domn cu baston, care trebuia să fie mişto). Dă-te şi tu mare cu Has moro car, Has cai mij, Socheres merundo, San dilo, Dau bule mule cea daca.

2 comentarii:

erectile dysfunction drugs spunea...

This excellent website really has all the info I wanted about this subject and didn't know who to ask.

buy erection pills spunea...

We stumbled over here by a different website and thought I may as well check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking over your web page for a second time.

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...