Trezeşte-te, Şuţu!



Şuţu s-a trezit ieri dimineață, devreme, c-un oftat: “E luni”. S-a uitat pe geam, din pat, totul alb. Și-a privit apoi porumbeii postaţi pe facebook, continuau să doarmă: “La dracu’!”. Pentru Şuţu, lunea e prima zi a unui coșmar care durează şapte zile. De fiecare dată orbecăie prin casă după cafea, haine și după căștile care-i fac mai ușor drumul pînă la calculatorul din sufragerie. Deschide facebook-ul, vrea să dea un share la o chestie cu porumbei pe sârmă, dar își amintește că azi e luni și-ncepe Australian Open. Hmmm, să pună ceva cu “Hai Simona!”. Cum este propriul său şef, îşi ordonă să caute ceva despre mândria naţională – Simona Halep .
Şuţu e fost ziarist. Pe la mai multe publicaţii. Nu-i plăcea deloc ce făcea. Acum e chibiţ, şi asta îi place. Şi o face, că, deh, e mai bine să n-ai un job decît să ai.  Se vede din fiecare postare apărută sub semnătura lui că menirea lui pe lume e să pozeze îmbrăcat în cearşaf primit de la o şaormărie. Și, totuși, Şuţu chibiţeşte. Priviți!
Şi ne povesteşte din vastele experienţe, ca şi cum ar fi din cărţile de jurnalism, cum se construieşte o ştire. Uau!!! Păi o ştire e ca aselenizarea, ca brânzica cu perle fabricată musai în Ardeal. Nu toată lumea ştie ce e aia o ştire. Ea trebuie să răspundă la cinciiiii întrebări. Uaaaaaaa.
Dacă vă uitați acum din nou pe postarea scrisă ieri dimineață de Şuţu, veți vedea că  răspunde doar la o singură întrebare: Unde Unde a căutat Şuţu informaţia despre Simona Halep? În Gândul.
Cam așa e tot on-line-ul de astăzi: plin de Şuţi care iubesc şaormele şi porumbeii și care nu vor să se trezească luni dimineața, chiar dacă se apucă să chibiţească.

Cam aşa? O fi greu să stai pe margine şi să spui despre unu’ sau altu’ că-i făcut grămadă, dar tu eşti în stare să cauţi o informaţie doar pe site-uri cu “vezi aici”?

Niciun comentariu:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...