anticipate


"La multi ani romani! La multi ani cetateni europeni!" Astfel s- a adresat presedintele Traian Basescu multimii adunate in fata Teatrului National din Bucuresti in noaptea dintre ani. Presedintele a desfacut apoi o sticla mare de sampanie in strigatele oamenilor veniti sa sarbatoreasca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la KM 0 al capitalei. "Am demonstrat ca putem sa ne tinem cuvantul atunci cand promitem ceva. V-am promis ca vom fi parteneri ai europenilor si iata ca visul ni s-a implinit", a mai spus seful statului.
In piata, lume buluc. Care mai de care, cu copii pe umeri, bucurestenii care nu au mai prins bilete la "vanghelionul" de la romexpo au petrecut pana tarziu pe strazile capitalei, bucurandu-se ca pot fi consideratzi de acum incolo cetateni europeni.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a petrecut Revelionul alaturi de bucurestenii prezenti in Piatza Constitutiei. "Ma bucur ca, alaturi de marea familie liberala, putem sa spunem un sincer la multi ani romanilor, care, iata, de azi, sunt si cetateni europeni", a spus seful executivului.
La evenimentul organizat cu acest prilej a concertat si trupa Pro Consul, la care activeaza si fostul ginere al presedintelui Traian Basescu, Bodo fiind cel care a asigurat orchestratia muzicala momentului urcarii pe scena a premierului Tariceanu.
"Cine e numarul unu? Becali e numarul unu. Ca gigi nu e niciunu", acestea au fost versurile cele mai indragite de patronul stelei, Gigi Becali la petrecerea data la unul dintre hotelurile cu pretentii din Poiana Brasov. De Revelion, Gigi Becali, a sarbatorit alaturi de familia sa pe acorduri de manele, cantate de prietenii sai, Sorin Copchilu de Aur si Vali Vijelie. "Pe Adi de la Valcea nu-l mai chem ca s-a dus la Borcea", a spus latifundiarul din Pipera. Dupa miezul noptii, magnatul roman a primit un cor de colindatori de la casa de copiii nr 4 din Brasov, care aflasera intamplator ca patronul stelei petrece la localul cu pricina. Omul politic George Becali le-a dat micutilor cate un milion de lei pentru urari.
Cozi de sute de metri au format romanii din toate orasele tarii astazi in prima zi de lucru a functionarilor de la Oficiile pentru Taxe si Impozite. Oamenii, majoritatea pensionari, au luat cu asalt ghiseele dis de dimineata, cu gandul sa economiseasca cei 12 lei si 50 de bani, suma pe care executivul a decis sa o scada din valoarea taxelor pe 2007 daca acestea vor fi platite pana pe data de 5 ianuarie. "Asta e, ce sa facem, stam la coada, sa platim si noi taxele alea. Am auzit ca am plati mai putin daca dam pana pe 5", ne spune o batranica.
Criza din sistemul sanitar se acutizeaza. Astazi centrele medicale care se ocupa de distributia insulinei au fost luate cu asalt de mii de bolnavi din toata tara. "Nu mi-am luat insulina de 7 zile. Io ce fac? Mor daca nu o iau, si ei ne tin aici ca pe niste vite. Casa de asigurari ne trimite aici, de aici ne trimit la casa de asigurari. Si noi ne calcam in picioare ca vitele cand ei si-au facut contractele pe spatele nostru cu firmele care au vrut ei", a tinut un bolnav sa-si spuna pasul.
Pun pariu ca asa vor arata stirile si in romania europeana.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ar fi bine macar daca ne-am putea imagina ca schimbarea de statut va aduce modificarea traiului si, implicit, a stirilor de la TV sau de prin ziare. da' nici macar nu stam sa ne imaginam asa ceva.

cronicaru' spunea...

daca tu crezi sau macar imi spui ca imaginatia mi-ar tine de foame, i-ar schimba pe dobitoci, ca mamaie ar avea o pensie mai mare de un milion jumate, ca bolnavii de sida nar mai cere bani in fata la teatrul national, daca s-ar strange sticlele goale de la universitate mai devreme de 7 zile dupa revelionuil in care tocmai sabatoriram marea integrare, io m-as apuca de imaginat ca nu cred ca-i mare scofala. Cum nu poti sa-mi garantezi asta, ma limitez la a le integra cate ceva in anumite parti ale corpului celor care ar putea sa faca mai multe dar nu fac.

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...