Dileme biblice si ipocrizie contemporana

"Icoana Maicii Domnului ar putea fi scoasă din şcoli chiar din ziua în care ortodocşii sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a admis petiţia profesorului Emil Moise, care consideră că afişarea simbolurilor religioase este o formă de presiune asupra elevilor şi cere retragerea icoanelor din şcoli. CNCD a recomandat Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru ca icoanele să fie folosite doar ca material didactic, la ora de religie..."


Asta e inceputul unui material jurnalistic.
Intrebare 1: Chiar toate consilliile sunt pline de dobitoci?
Intrebare 2: Sau vor sa se faca si ei ca muncesc?
Intrebare 3: La ce foloseste acest demers si in ce consta presiunea asupra elevilor?
Intrebare 4: Sigur pe profesorul ala il cheama Moise si nu Iuda?

3 comentarii:

Unknown spunea...

asta e din aceeasi categorie cu propunerea de interzicere a concertelor rock pe teritoriul romanicai pe motive de satanism indus. Uite cum reusec oamenii astia sa se contrazica. Pai or vor cu maica domnului, or vor fara ea!

Anonim spunea...

cronicare, sint total de acord cu aceasta decizie. nu toti cred in dumnezeu, nu toti au aceeasi religie, etc, etc
TOTAL DE ACORD. Cind or sa-si faca semnul crucii normal, atunci sa mai aiba iciane pe pereti, dar la ei acasa, nu la scoala.
Sintem in 2007, nu in anul 4 dupa Christos.
Amin!

cronicaru' spunea...

Pt Cristi Roman cateva precizari:
- nu sunt habotnic
- nu sunt pentru afisarea icoanelor in scoli
- nu sunt nici pentru scoaterea lor din scoli
- nu sunt absolut deloc multumit in mortzii masii de activitatea depusa de shobolanii de pe la tot felul de comisii care n-au ce face si freaka menta pe banu meu. Esti ziarist sportiv si stii f bine ca idiotii in cauza ar avea mult mai multe lucruri de rezolvat in ro decat disputa asta foarte arzatoare. Era doar un mod de a ma minuna de ineficienta organelor statului, pe care o descopar in fiecare zi. In ceea ce priveste religia, consider ca e o problema atat de intima incat sa nu te dai in stamba ca jiji si sa te bati cu pumnu in piept ca ce mult il iubesti tu pe D-zeu, dar nici cu Ilici nu sunt de acord...

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...