Experienţe mai tari decât ne imaginam




Te-ai gândit vreodată că filmele documentare cu triburi din Africa la care ne uităm fac parte din realitatea noastră? Noi, românii avem impresia că am mergem înainte, dar suntem pe ultimul loc din Europa la consumul de hârtie igienică, săpun şi pastă de dinţi. Chiar dacă facem parte de mult timp din Europa, copiii noştri trag aurolac prin canale.
Ştiţi că avem tot felul de gageturi, de la ifoane 7,8, 9, până la ceasornice cu cuci virtuali. Le spunem telefoane sau ceasuri. Acces instant la cunoştinţele civilizaţiei. Acum durează câteva secunde ca să descarci un clip.
Echipaje care te găsesc oriunde? Mai greu e dacă plouă, îţi trebuie barcă în Bucureşti. Capitală europeană. Salvatorii ştiu mereu unde eşti. Dar preferă doar să te urmărească. Aşa că ai grijă la „xxx”-ul pe care îl tastezi în gugăl. Oameni care părăsesc baza cu dispozitivele gata de acţiune vezi doar la jurnale „exclusiv, au arestat un moş care traversa pe zebră!!!”.
Azi pleci din România cu telefonul furat, dar stai liniştit, ai posibilitatea să ai agenda transferată. De banii de pe card au grijă fraţii noştri cu pisicuţa, la tine în oraş. Vei avea aplicate şi câteva muşcături de maidanezi, bine ţintite. Dacă ai noroc şi nu eşti japonez, scapi viu.
Toate astea sunt realitate. În România ai experienţe mai tari decât ţi-ai imagina. Aici ai parte de prima reţea 4G (de la găinari) şi cel mai avansat program de asistenţă. Teoretic. Ca să ai impresia că te bucuri de viaţă! May the force be with you !

Niciun comentariu:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...