Chefi de net

Bă, dar nu mai pot frate. Pe unde întorc capul pe net, pe unde mai hălăduiesc, la 2, 5 , 25 de pagini trebe musai să dau de un chef. Mă nu-i mai înghiţ. Ultima modă în materie de fiţăreală ieftină e să te faci chef. Îţi pui cuşmă d’aia în cap, împreunezi mâinile la pept, iei o mină de dăştept (adică frăţică io sunt chef nu bucătar) şi te lansezi pe fb. Musai vin muşterii ca muştele la căcat. Căcălău, cum s-ar zice. Te umpli de caşcarabeţi.

Musai ca să te faci chef, tre să ştii engleză. Musai. Musaca e mousaka, tot ce foloseşti tu e food, trebuie să-i înveţi trickuri în bucătărie pe alţii, să fii dăştept bă, ce tura-vura. Să iasă de pe peretele tău de pe fb că eşti şi dăştept şi frumos şi pasionat de food.

Tot musai tre să ai o diplomă ceva în chefăreală. Tre’ să găseşti tu pe vreunul să-ţi certifice calităţile. Nu găseşti? Dă bă un sărci pă gugăl, că ştii engleză, găseşti o asociaţie de chefi de prin Congo şi zici că faci parte din organizaţia ălora. Cine dreac verifică?

Tot musai la tine pe perete pe reţeaua ta de socializare favorită tre’ să pui poze frate. Poze mişto cu haleală d’aia deşteaptă de faci tu. Musai îţi iei aparat de cel puţin o mie de coco, îl pui pe auto şi faci click când mai pui puţină făină, apoi un pahar de apă, o ceapă... şi tot aşa. Trebuie să-i înveţi pe oameni să gătească mă, ce dreac, tu eşti chef mărinimos. Tot aici pari preocupat de dietă, de mâncatul sănătos, de food styling, greutăţi tată, greutăţi.
Aşa, mai departe, cum faci tu trafic mare devii cunoscut şi tot aşa, urmează pasul cel mai important, renunţi la tot ce faci tu zilnic, renunţi la trafalet, la mincioc, la greblă sau la tastatură şi te dedici întru totul meseriei de chef. Toţi te vor aplauda. Acum trebuie să-i mai ţii un pic în priză. Le spui că e doar o pasiune de-a ta, că tu faci asta doar de amorul artei, că bucătăreala e o artă, că aşa şi pe dincolo. Unii vor dori să mănânce ceva din ce chefuieşti tu. Iei trei prieteni şi le zici să te aplaude când bucătăreşti. Îi pui pe fb. Creşte neliniştea în rândul fanilor. Ei, acu a venit momentul maxim, anunţi că îţi faci cârciumă, mă rog, în stilul ăla, food bla bla bla bla, nu trebuie să te mai învăţ eu. Iei credit de la bancă, dai o spoială într-o casă, pui 5 mese, iei o fată să debaraseze, clienţii vin de pe reţeaua de socializare şi gata frate. În curând îl umileşti pe Murdoch la caşcaval.

Pariu că mulţi nu ştiu să facă o mămăligă?

2 comments:

Anonymous said...

delicios, savuros...ce esti, tu!!!

shmeny said...

nu fac nici ei asa de multi bani. in rest ai dreptate. oricum tu esti mai priceput decat multi

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...