Cu scuzele de rigoare pentru doamna Gigi Marga

Să mori tu că nu ai nişte nume în cap pe care nu ştii de unde să le iei? Nu te cred. Luni seara mă uitam la Badea care prezenta jurnalul de colecţie cu Gigi Marga. Cum Gigi Marga mă? Să cad din fotoliu. Eu auzisem de Gigi Marga pentru că era o expresie în cartier – pulanpizdăgigimarga. Dar nu mi-am închipuit vreodată că Gigi Marga ar exista. Azi dimineaţă am şi ascultat câteva melodii cu Gigi Marga care trăieşte încă bine-mersi la New York.

Iniţial am crezut că aştia de la jurnalul au scos un minidicţionar cu nume din floclorul urban. Eu pe astea mi le-am adus aminte, ajutaţi-mă voi cu altele:
-Pulea Spătaru
-Gogu Pintenogu
-Pulică Frânaru
-Coana Miţa biciclista
-Mantiliza (din expresia săolingipemantiliza)
-Ciprian (din expresia sămoarăciprian)
-Malone Muistu (de pe toate zidurile acu vreo 15 ani)

Multumesc jurnalului că m-a luminat şi m-a scos din ignoranţă. Parţial.

5 comentarii:

dan spunea...

cica si coana mitza biciclista a existat:)
personal cred ca si malone traieste pe undeva, insurat cu copii si rate la banca ;)

io am vazut pe o casa o placa pe care scria ca aici a trait intre nush ce ani Corina Farmacista - la romana, pe stanga cum mergi spre victoriei, a 3-a sau a 4-a casa. am cautat cu gugal da nu e de gasit corina asta.

Florentina spunea...

Da, garantez si eu ca individa cu bicicleta, coana mitza, chiar a trait in bucuresti la un moment dat. Si avea si o casa, chiar cu placa memoriala, daca nu ma insel. Revin cand imi reamintesc povestea. Ca am stiut-o. In rest, eu stiu o poezie cu Coana Mitza :)

cronicaru' spunea...

@dan - crezi cã malone o mai avea gura plină şi acum? aaa, scuze, acum am văzut că ai specificat că are probabil rate la bancă.
@Florentina - cum să aibă mă placă memorială? :)) Parcă şi văd: "Aici, în această casă, a trăit, în faţa uşii legându-şi bicicleta, coanamiţabiciclistaacăzutşişiaruptpitpalacîntruncopacmieîmivinesămăcalulemănânciovăzmieîmivinesămăbăieţaşulluineanaesescărpinapelacoanamiţabiciclista".

Luiza spunea...

Ai uitat de Fane de la Scularie...

Daniel spunea...

"Sa moara Gibilan", Ciprian se datoreaza probabil unui auz defectuos. Si Gibilan e un pic stalcit, eroul se numeste Cibilan, a existat si inca mai exista, era un bataus vestit din Bucuresti caruia ii stiau toti de frica si multi tigani batuti de el ii urau "Sa moara Gibilan", de aci si expresia.

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...