* "Restul e tăcere" s-ar fi putut numi foarte bine "totul e tăcere". Nu înţelegi nimic. Sunetul e atât de prost, ca în toate filmele româneşti, încât nu descifrezi nimic din replicile personajelor, aflate undeva în spatele fanfarei mortuare, de exemplu. Un film prost, cu actori si poveste la fel. Făcut cu bani de la buget însă.

* Dacă gurnalist şi treningurist ştim de la ce vine, îmi poate spune cineva de unde provine analist?

"Arestarea domnului Penescu nu arată decât ceea ce a început să se întâmple în ultima perioadă, şi ceea ce este respins de foarte mulţi, faptul că instituţiile statului încep să-şi facă treaba. Sunt moguli care au intrat în trepidaţii că li se se poate întâmpla şi oamenilor foarte bogaţi să fie chemaţi în faţa autorităţilor statului". Ăsta, cu fi-sa de-şi ia casă de nujcâte sute de mii de euri, chiar se crede sărac şi cinstit ca Iliescu. Auzi, s-au trezit autorităţile după 4 ani jumate să-şi facă treaba mare. L-au legat pe Penescu, Costică Vâlcea şi Gigi, şi îi ţin la prizon în cercetări pentru că sunt "pericol public". Cine mă? Costică Vâlcea pericol? Am impresia că il giocatore s-a transformat în ultimul timp în arbitru şi foloseşte fluierul DNA să facă ordine pe teren până după alegeri, când se fluieră iar de final. Don giocatore ia una din peluză: "Să-ţi iau fluieru-n pulă".

7 comentarii:

verbiaj. spunea...

totul e tacere si durere, exact, o porcarie de film cu caricatura aia de vizante. scenariul a fost scris acum 20 de ani, la ce te asteptai.

analist vine de la banalist, dar s-a pastrat doar conotatia negativa, intunecata, anala.

cronicaru' spunea...

verbiaj, acest derapaj maiestuos al verbului de la banalitate nu se dezminte. ole

Anonim spunea...

Eu as spune ca analist vine de la...altceva. Stiti voi:)))

Der F. spunea...

Despre nocivitatea prejudecatilor.

Sa luam o prejudecata mica: titlul unui film spune ceva despre cum e filmul (lasam la o parte Intoarcerea mortilor vii si alte asemenea).
Sint n exemple de filme cu titluri neapetisante care sint capodopere. Pentru ca vreau sa fiu scurt: "Zbor deasupra unui cuib de cuci". Acu pe bune, v-ati uita la film daca v-ati lua strict dupa titlul asta? Sau v-ati astepta la altceva decit la o dragoste foarte romantata si imbibata prea mult cu zahar tos lichefiat?
E doar un exemplu printre atitea altele posibile! Realitatea nu are nimic de-a face cu prejudecata noastra data de titlu.
Recunosc ca denumirea "Frost/Nixon" imi inspira plictiseala totala pe un subiect prafuit si foarte neinteresant. Imi da a ceva gen documentar pe o tema care nu are nimic de-a face cu mine.
Si nici nu l-am bagat in seama cind a aparut. Mai apoi l-am tras.Fara tragere de inima am incercat sa ma uit la el. Nu mica mi-a fost surpriza cind, la final, am avut marea placere de a-i acorda rara si inalta distinctie de a-l nota cu 10 pe imdb! Chiar e un film de exceptie cu un titlu total descurajant si neatractiv.
Incearca-ti totusi sa pastrati in memorie ca titlul si adesea chiar subiectul nu prea au de-a face cu continutul emotional si intelectual al unui film. Iar Frost/Nixon e ca un spirt de Feteasca Regala cu apa de Zizin la sfirsitul unei zile toride si agitate. Merge la tanc! Si emotional si intelectual.

cronicaru' spunea...

@T.o - de la pupăcioşi în cur? de multe ori al lor? :)

@ Der F. - mişto, şi perfect de acord cu tine, dar n-am înţeles carei faza cu tramvaiul 5 care nu mai întoarce în spate la Unirii

cronicaru' spunea...

@Der F. - da, ştim, Carei e numele unui oraş, se scrie cu literă mare, altfel pui liniuţă înainte de i ca să iasă propoziţiunea corect :)

Der F. spunea...

Faza cu tramvaiul 5 care nu mai intoarce la Unirii e ca toata lumea iti spune sa te uiti la Frost/Nixon si tu faci ce faci si nu te uiti! Gasesti tu titluri mai atragatoare mereu!

Carei, care-i, carei...never mind, errare humanum est!

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...