De toamna

Alergi. Toata ziua alergi. Te zbati. Pentru un trai mai bun. Viata trece in goana iar tu ramai cu speranta unui trai mai bun. Gandul asta te face sa alergi. Te duci la serviciu, nu dai in cap, pentru ca asa ai fost educat – trebuie sa muncesti, sa fii bun, cel mai bun daca se poate. Sa dai tot, sa lasi tot ce-ti place, pentru un salariu pe masura. Bun, prost, dracu stie ce-or mai fi si banii si mai ales masura lor… Te minti ca sunt o conventie.

 Acum fa un calcul simplu, cat la suta din ceea ce ti-ar placea pe lumea asta traiesti? Cand ai vazut ultima oara cum cad frunzele? Ok, e patetique. Scuza-ma! Cand ai putut sa stai o ora in cada sa citesti? Cand ai baut ultima oara un vin bun? Cand ai ascultat o juma de ora din muzica ce-ti place? Cand ai sunat-o ma ultima oara pe ma-ta mare? Ah, scuze. Atunci o persoana care odata iti era apropiata ? Cand ai ras ultima oara, nu la cinema-ul de la mall? Cand te-ai benoclat ca prostul ultima oara la minunatiile de vocale ce le poate scoate un sugar in metrou, desi are gura ocupata cu suzeta din care suge (sic!) cu pofta? Aaa, am inteles, n-ai timp. Dar, poate, ai bani.

Acum Bacovia (v-am spus ca e de toamna) da buzna pe usa: Intr-o zi, nu departe (indiferent ca ai fumat ori nu, ca ai baut sau nu, ca te-ai hranit sanatos sau nu, ca ai mers la sala sau nu), vei simti greutatea frunzelor patetice. Mda, nu le mai poti vedea, poate doar simti. Apa e din belsug, e umiditate mare, dar nu mai esti in cada din pacate, desi sentimentul e cam acelasi. Vin bun? Hmm, a stropit barbosul ala cu ceva intepator peste tine, dar mai degraba era o posirca. Muzica ce-ti place? A intrat cumva Doors in grila Trinitas? De sunat persoane dragi nu ai cum pentru simplul motiv ca ai mainile ocupate. Pe piept. Cand ai ras, nu mai conteaza, pe fata oricum ai un rictus continuu. Hai ca totusi ceva merge bine, simti ceva caldura! Sugarul simpatic, pe care nu l-ai vazut pentru ca erai prea ocupat cu mailul pe care il verificai pe telefonul mobil pe care ti-l dadusera de la serviciu tocmai pentru a munci si in afara orelor de program, a ajuns  mare acum. E un golan. Ii place sa bea si ghici ce. Mda, urineaza fix langa o cruce cu numele tau. Stiu. Oribil pentru tine, fantastic pentru el. Lui ii place sa-si traiasca viata, dupa cum spune. Asta pana cand ii va veni mintea la cap, va intra in randul lumii, si va fi nevoit sa alerge. Pentru un trai mai bun, evident. 



Niciun comentariu:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...