Nou laborator de coprologie, chiar la Casa Fotbalului

Da, ştiu se va ridica din nou un prieten de-al meau, Der F, să zică, "bă cronicare ai o înclinaţie către subiecte scabroase ce n-am văzut". Dar acum chiar nu aveam cu să trec peste. E o chestiune cât se poate de serioasă.
Să intrăm în subiect, de pe 5 martie, la o zi de la marea revoluţie din fotbalul românesc, de când "justiţia şi-a spus în sfârşit cuvântul, făcând dreptate" (nu intru în amănunte că cine ştie ce dobitoc citeşte şi nu vreau să mă enervez, totuşi a nu se înţelege că l-aş fi considerat pe Popescu îndreptăţit să conducă FRF, gata închid paranteza că nu are a face cu subiectul), avem o altă conducere a fotbalului românesc. Un tânăr, Răzvan Burleanu, conduce în mod "sustenabil" fotbalul, de parcă ar vrea să construiască arene cu sisteme de nocturnă folosindu-se de energie care să nu afecteze reursele generaţiilor viitoare. Dacă nu mă credeţi, gugăliţi termenul, o să vedeţi că se referă la ecologie, e noua găselniţă a unor constipaţi, după celebrul "locaţie".
Aşa, că mă îndepărtez, ce e cu laboratorul de coprologie? Păi tot arzând-o în mod "sustenabil" şi comunicând aşişderea, că comunicarea e căcare în patru acte, uite ce ieşi la lumină pe site-ul oficial al FRF:
Adică cum, adică care ar fi nevoile? Adică aştia noi de la federaţie de o ard "sustenabil" îşi fac nevoile şi apoi le analizează în cadrul unor întâlniri? Bă, asta îmi sună a Grig Bivolaru. Sau, stai mă că m-am prins care e legătura dintre coprologie şi sustenabilitate: Mamaie avea o vacă pe nume Marcela, că o fătase mă-sa (şi nu o născuse cum ar spune constipaţii) într-o zi de marţi. Cum Marcela producea pe lângă lapte, brânză, ouă, lână şi alte asemenea trebuincioase omului, şi multă balegă, mamaie, ca toţi ţăranii de altfel, practica agricultură la modul sustenabil. Avea grijă să nu distrugă solul cu îngrăşăminte chimice, pentru că "Moldova nu-i a mea, ci a generaţiilor viitoare, mai puţin a moldoveanului ăla de Burleanu" (parcă aşa zise Ştefan, nu? despre care mi-am dat seama că e primul român probabil care o ardea sustenabil). Adică, lăsa 2-3-4 ani "nevoile" vacii să se "matureze", atfel încât procesul de îngrăşare a solului să fie cât mai bine optimizat.
Ia ziceţi, am stofă de preşedinte FRF?

No comments:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...