Mă tatuez - Maica Domnului, Isus pe cruce şi un trandafir mare

Da, trebuie să o fac, dacă sunt prost... Scenetă la metrou:
Pe peron la Victoriei fix lângă mine se întâlnesc 5 copii, trei băieţişi două fete, de vreoo 12-13 ani. Se pupă pe obraji aşa cum am observat că le e obiceiul. Se hlizesc niţel. Înspre noi vin doi puşti, de maxim 18 ani, unul mai grăsuţ, unul scândură. Un fel de Stan şi Bran. Fetele când îi văd îşi dau coate şi chicotesc. Pupezelor le cam sticleau ochii. Mă uit mai atent la ăstia doi, pantaloni mulaţi, tenişi de firmă luaţi din piaţă, maiouri ambii, unul gri, unul negru. Freze luate cu toporul sau cu sabia lui Ştefan cel Mare. Ce era special la ţărăneţi erau tatuajele, adevăratl motiv pentru care purtau maiouri. Unul, ăla mai slab, avea un sfânt sau ceva calare si cu o balanţă în partea de jos, pe bratul drept, de la umăr până aproape de cot. Alb-negru. Ăla mai gras, Bran, îl avea pe IIsus răstingnit, cu Maica Domnului îngenunchiată şi în partea de jos un trandafir mare. Tot alb negru. Dar frumos realizate, cred că au dat proştii ceva bani.
Mă şi se făleau ăştia cu tatuajele lor de numa-numa, cu mâinile în buzunare, jmecheri adică aşa. Dar se vedea pe ei că sunt cuminţei, adică nu aveau feţe de fioroşi. Nişte copii. Ăla mai slab încearcă să scuipe pe şine. A făcut-o la modul că am crezut că o să se scuipe pe piept. Tontovani rău, mă.
Vine metroul, gigălăii se reped pe uşă, nici nu-i lasă pe ăia să coboare şi se aşează amândoi pe scaune înaintea unei perechi cam pe la 50-60 de ani. Trece ceva timp, la ăştia se holba tot metroul ca la circ, v-am zis, nu erau din schemă.
La un moment dat moşu care nu apucase să se aşeze îi zice babei: Uită-te şi la ăştia! Eu ca prostul casc gura la ce zice moşu'. Ăsta mă vede şi nu mai zice nimic, chiar dacă baba insista: Zi dragă, care ăştia. Enervat moşu îi răspunde: Ăştia doi de stau pe scaun, nu vezi ce şi-au făcut pe ei? Şi dacă îi întrebi cine a scris Baltagul habar nu au. Ce să mai zic de Fefeleaga... Eu râd în sinea mea şi mai că-mi venea să aplaud la replica moşului.
Ca prostul, stau eu şi mă gândesc, mă Baltagul dă-l dracu' că n-oi fi aşa prost, ştiu...aaa şi Fefeleaga mă ştiu - Slavici. Hai zi cine a scris? Fără să gugăleşti şi dacă nu ştii merem şi ne tatuăm.
Tatuaţii au coborât în Ştefan cel Mare, în urma mea. Mi-am dat seama că sunt credincioşi practicanţi când l-am auzit pe unu înjurând: "Bă, să-mi bag * în Dracu, am ieşit pe partea ailantă".

No comments:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...