Бурлак

dă-i play

Rebroff - Burlaks
Asculta mai multe audio Muzica

aşa. ascultă acu'. melodia asta nu are treabă cu bolşevismul aşa cum ai crede. nu e nici măcar vorba de marinari, chiar dacă titlul în engleză e "the song of the volga boatmen". existau nişte oameni în rusia ţaristă, edecari, sau burlak, sau Бурлак, care trăgeau de nişte parâme să aducă aproape vasele aproape de ţărm. cum ar fi să te scoli dimineaţa şi să tragi toată ziua. să tragi şi atât. despre ei e vorba în acest cântec popular rusesc inspirat, auzi "inspirat" !!!, de o pictură. asta:


de parcă eu m-aş uita aşa la gioconda şi aş deveni deodată ceaikovski. cum aşa? aşa. melodia a fost preluată şi promovată intens de un capitalist, Glenn Miller, care nu „dădea cu saxu peste tine”, cum se exprimă vecinu’, ci cu trombonu’. dădea cu trombonu' peste tine.

nu s-a terminat cântecul, aşa-i? mai e. de ceva vreme mă gândesc la pula lui terente. e,na, n-o şti... o ştii bine. aşa, mă gândesc că până şi acest simbol naţional s-a dus dracu’. a plesnit în formol din pricină de incompetenţă, ca un crenvurst prea fiert. nu ştiu de ce, tot de atâta vreme românia îmi stă în gât. o fi prea mare şi nu mă mai încape?

Èj, uhnem!

Èj, uhnem!

Eŝë razik, eŝë da raz!

Èj, uhnem!

Èj, uhnem!


No comments:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...