zbarci


azi, marti, 13, nu-stiu-cate ceasuri rele, am auzit ca frica de nr 13 se numeste triskaidekafobie. jmecherie. cand eram mic aveam urmatoarele fobii sau superstitii:
- nu calcam pe un canal cu 4 gauri ca purta ghinion
- canalul cu 5 gauri purta noroc si ma omoram cu alti fraieri care sa calce primu pe el
- daca vedeam un popa pe strada ma tineam repede de coaie sa nu aduca ghinion (obicei pastrat si astazi cu sfintenie). il aratam insa pe bat-man lu' fratimiu sau alt tavarischi sa se duca ghinionu la ei
- ghinionul se ducea de la unul la altul prin atingerea cu un desht sau doua si cu cealalta trebuia sa tii zbarci (destele aratator si ala rusinos unul peste altu)
- la tenis de picior sau fotbal nu statea niciunu in spatele adversarului sau a portii adverse ca era ghinion curat
- cand calcam intr-un cacat, fie el uman sau animal, aveam o usoara urma de posibil viitor noroc, dar si o mare greata care alunga gandul unui castig la loz in plic
- flocii aia imbecili de plop (ia zi repede plopplopplopplop) , sau aia de la basina porcului, se bagau in tricou dupa ce ii ungeai cu flegme, tot pentru noroc
mai aduceti-mi aminte
ps. am pus poza aia ca sa va intreb: daca o sa calci intr-un cacat aflat intr-un lan de trifoi e noroc dublu?

15 comentarii:

Anonim spunea...

cand vedeam o ambulanta spuneam "stop norocul meu" si cu doua degete il trageam de barbie pe agariciul de langa mine :))

Florentina spunea...

Tare. Intrebarea de pe urma, mai ales.

cronicaru' spunea...

@anonymous - cum adica il trageai de barbie pe agarici? si ce-i ala agarici?

@Florentina -deci, sa fie clar: eu nu am specificat daca e tare sau moale.n-are nicio relevanta. si in plus, chiar daca e tare, tot o sa te murdaresti pe galosi si tot a cacat pute

Anonim spunea...

Facem noi ce facem si tot la cacat ajungem! :)

Eu aveam frica de ziua de 26, ca era dublul lu' 13, si remarcasem eu ca marile acte de educatie parinteasca (batai cu oase rupte si gips-ul ulterior) se cam intimplau pe 26. Si acum cam am retineri vis-a-vis de ziua asta. N-as lua bilete la avion pentru 26 spre exemplu.
Si mai aveam un stilp din lemn, innegrit cu motorina sau ceva in genul asta, care se gasea in mijlocul trotuarului nu stiu din ce motiv, stilp care trebuia mereu ocolit pe partea dinspre strada, nu dinspre cladire. Nu treceam niciodata pe partea strimta.
Alte superstitii nu-mi amintesc.

Florentina spunea...

Der F., da' cand am dat eu deshtele goale, iesite din sanda, intr-un ditamai cacatoiu', la Brasov, tu de ce m-ai primit in Skoda ta? (ma rog, ma stersesem in iarba...) Ai zis ca se transfera norocul asupra ta? :))

Florentina spunea...

@Cronicaru'- tare, moale, nu conteaza. Maro sa fie. ca daca dai in alte culori, pare boala :))

cronicaru' spunea...

@Der F. - bai nenica nu te mai vede omu cu anii prin zona si cand apari te tii de critici. :)) ce tare aia cu stalpu'. da' nu ma mira la tine :))
@ Florentina - nu-mi spune ca ala din brasov era uman. si nici nu vreau sa ma gandesc ca aceleasi deshte ar intra in niscaiva jocuri erotice :))

Florentina spunea...

@Cronicaru :) ma, da tu crezi ca io nu ma spal cumva? M-am frecat de toate ierburile p-acolo ca sa ma primeasca Der F in masina. Si, surprinzator, m-a primit :))

cronicaru' spunea...

@Florentina - clar ca teai spalat... dar destele alea tot in maro fusera :))

Florentina spunea...

ei si tu n+oi fi calcat in niciun rahat, cand ai fost mic... E+te+te la el... (Scuze, tastatura e in romana si n+am chef sa schimb)

cronicaru' spunea...

ba, cum nu? dar destele mele nu intra nici acu in jocuri erotice :))

Anonim spunea...

Pe mine ( mai exact frunte, nas si bluza) a picat un cacatel de vrabie cand m-am dus sa ma inscriu la facultate la tg mures - si am fost terorizata ca o sa raman acolo - Am luat exam-ul dar ... l-am luat si p-ala din Buc...
A si cand eram mica, mi-era frica de o fereastra - una anume pe care o ocoleam. Mai tarziu, prin clasa a 7 a am cazut de pe o fereastra direct in gradina - de fapt direct in bot. Era o alta fereastra...
A si una de la prima mea sefa din rezidentiat - pacientilor gravi - nu le scriu niciodata foaia cu negru ... tocmai am primit azi spaga un pix cu negru:)

cronicaru' spunea...

@Anonymous - banuiesc ca Blonda, nu? aia cu pixu negru e macabra... ai grija ce faci cu el

cronicaru' spunea...

iertati-ma, dar fix la postul asta se oprisera comentariile la numarul 13. curat ghinion. asa ca sa fie 14

dan spunea...

mai erau cateva superstitii. daca te calca unu pe picior trebuia sa il calci inapoi ca altfel murea maica-ta.
daca te loveai cap in cap cu unu trebuia neaparat sa te mai lovesti cap in cap cu ala inca odata ... altfel ramaneati prosti amandoi.

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...