cu cine ma mai iau in gura si raman dator


motto: "Cum te simti? cand ma iei mai des in gura decat iei pasta de dinti..." un mare poet in viata

* nu plecam cu nevasta-mea dimineata cu masina de draci ce aveam pe mine. sa stau mai mult de o ora in masina ca sa ajung la universitate. de la 2 statii de metrou mai incolo. asa ca in fiecare dimineata imi iau ziaru si ma bag sub pamant. cand ajung la universitate, e imposibil sa nu se trezeasca cel putin o tuta care sa stea pe partea stanga a benzii de urcat, tinand in spatele ei un card de fraieri. desi exista semne evidente ca ar trebui sa stationeze pe dreapta. mai au astia sa puna o banda audio cu "tuto, stationeaza pe partea dreapta, lasa-i pe aia de se grabesc pe stanga". uite ca portavocea sunt io. daca auziti un tampit care tipa in urechea tampei "pardon, pardon" de zice aia ca ne-au atacat americanii, si daca e mai sus o face de ras cu "doamna in sacou galben, blondo, stai pe dreapta sa urcam si noi", ati nimerit cu mine pe scara. o nesimtita intr-o dimineata statea ca tuta pe stanga in ciuda scalambaielilor mele. ba nimic frate, am crezut ca e surda. o fatuca ingrijita, cocheta asa, o fetita de oras asa, la prima vedere. ce credea ea ma? ca ma dau la ea. toanta, v-am zis. io ii explicam de ce trebe sa stea pe dreapta si ea zambea la mine. cand i-am zis ca nupricepe nimic, imi arata degetul mijlociu. aaa, la tine il uitasem? urlu. stii cat l-am cautat? unde era, unde il tineai ascuns, ca sa stiu daca m-am simtit bine. unii de la jumatatea benzii au inteles.
* intr-o seara beau cu un tovaras 2 kile de vin de Recas, d'ala scumpu', de noujdamii kila. calitate categoria intaia. bun la gust. dimineata aveam un cap cat toate zilele, aveam sa aflu mai tarziu ca si neamtu la fel. moama, dac imi venea mie sa ma dau jos din pat. batut eram. capul cat toate zilele, ma durea a voma, si un gust de parca supsesem toata noaptea un dildo de latex. chimic asa. si io trebuia sa ma duc la federatie, adica sa merg pe jos pana la metroul la timpuri noi, ca sa schimb la dristor, ca sa merg iar pe jos de la muncii pana la 23 august. rupt fratie. si cum mergeam io printre blocuri ce vad un motociclist care isi parcase bicla lui pe trotuar si pentru ca la bordura parcase unu un matiz, se duce fraieru si-i ridica aluia stergatoarele. adica, vezi doamne, nu mai parca ma aici ca imi pun io motocicleta pe trotuar si o scot mai greu. l-am tratat cu tengura de iod in gandul meu si-i zic cu voce tare: ba da' de ce ridici tu stergatoarele oamenilor care parcheaza regulamentar? ca iti pui tu motocicleta pe trotuar? parcheaz-o ma si tu regulamentar si nu te mai lua de masinile oamenilor. ca si in trafic, voi vreti sa depasiti pe dreapta dar faceti figuri cand nu va vede unu cu tractoru si muriti ca prostii. comportati-va ma ca orice autovehicul. si asta, imbracat rau, numa in piele, cu cotiere, nenorociri, era uaild el, rau de ma treceau fiorii, lasa motocileta vine spre mine, imi face semn cu mana in timp ce se indrepta amenintator spre mine. io, in capul meu greu, ma opresc si-i zic da ma, ia zi. asta cred ca nu se astepta si se opreste la jumatea drumului si ma intreaba "ba, tu esti invidios ca io am motocicleta si tu mergi pe jos?". ba, m-a pufnit rasu' si-i zic, da ma te-ai prins, n-ai inteles nimic. am plecat si am auzit babele cum au sarit de la balcoane pe el cu clontzu'. s-a dus dreacu aerul lui de macho, a intrat in gura babelor.
*tot dimineata, ca se pare ca sunt io binedispus dimineata, ma uit pe geam si ce vad. o doamna bine, cu haina de blana, isi indemna goldanu ritrivar sa se cace fix in dreptul geamului meu, stau la unu, in peticul de spatiu verde ingradit de curand de primaria sector 4, sa aiba parte doar de ce facea cainele ala. si din intamplare cucoana se uita in sus, fix la mine. si io ii bat obrazu', ea femeie simtita se simte si schimba privirea. io nesimtit, deschid geamu' si-i zic, doamna da' de ce nu duceti cainele peste strada in parc si-l cacati aci la mine in poarta, va e greu? nesimtita ce zice ma: eee, na, pe timpul meu... aici am fost io simtit ca nu m-am luat cu ea in gura si s-o indemn pe ea sa inceapa prima, ca raman io dator.

7 comments:

Florentina said...

Am ras :) Da' io stiu... cre ca mai degraba trebuia sa ma apuce plansu :)

ameţitul said...

trebuia să te iei după ea cu un căcat in pungă, şi să i-l laşi în faţa uşii :)

Manolo said...

io cred ca ai ramas dator mai degraba lu' videanu pentru cei 264256 de cacati ai celor 264256 de caini lasati pe strada decat doamnei care cel mai probabil nu are unde sa-si scoata cainele afara si este nevoita sa lase cainele sa se cace acolo unde doreste subcoada lui

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
cronicaru' said...

@manolo - da' unde traim fratica, daca ajunsera animalele sa se faca unde vrea subcoada lor? n-am nimic impotriva doamnei, dar io daca-mi iau elefant sa-l duc acu la usa ei, vorba ametitului, sa se usureze? si apoi sa vin cu argumente, pai ce ma in jungla, elefantii fac unde vor ei, nu? aia cu videanu e o alta problema, de care nici nu vreau sa-mi amintesc. e prea scarboasa. si in plus, acu tu ce vrei, spatii unde sa se usureze cainii de apartament cand astia abia ajunsera la borduri. ai vazut tu sa se faca averi din kkt? dar din borduri ai vazut?
@florentina - tara saraca
@ametitul - o sa-mi iau intr-o zi un elefant
PS. anonimule, usureaza-te unde vrei tu, chiar si in pantalonii proprii, dar nu aci.

Manolo said...

fratelo, stii bine ca io sunt unu' dintr-aia care isi duce cainele zi de zi la ceva kilometrii distanta pentru a sta cate 1-2 ore afara si a-si face nevoile in alta parte decat pe trotuar. a nu se intelege ca apar doamna, dar de cate ori ai tipat la un caine vagabond cand l-ai vazut in pozitia "ouate" ?

cronicaru' said...

@manolo - pai ce ma io-s gardianu cainilor comunitari? sa strige primarele la ei sau aia de-l votara pa primare. io nu cu astia. dar zisei ca asta e alta treaba.

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...