talibani



"-Ieri am ascultat Simfonia I si pot spune ca am fost entuziasmat! Mi se pare de o vigoare si frumusete rara, nu ma asteptam ca prima simfonie (numerotata) a lui Bruckner sa fie atat de reusita! Absolut colosal!...
-Hmmm... ma mir... Dintre toate simfoniile, nr. 1 mi se pare cea mai putin reusita. Se simte ca Bruckner nu isi cristalizase stilul sau propriu. Cristian Mandeal o numeste "eclectica", si cred ca e un termen cat se poate de nimerit.
-Defineste te rog "eclectic". Nu de alta, dar chiar n-am nici un dictionar roman la indemana
-ECLECTÍSM s.n. 1. Îmbinare mecanică, hibridă a unor puncte de vedere sau concepţii eterogene sau opuse; lipsă de consecvenţă în convingeri, în teorii.2. Sistem de gîndire neunitar, care, făra a se întemeia pe idei originale, alege din diverse sisteme de gîndire, stiluri artistice etc.ceea ce i se pare mai bun.
-Si Simfonia 1 de Beethoven e tinereasca si plina de avant, dar nu se departeaza prea mult de Mozart sau Haydn. Si aici fac o paranteza, apropo si de ce ziceai tu: toata stima pentru Mozart si Haydn, dar un compozitor care vine dupa ei si se doreste "mare", trebuie sa aduca ceva nou, nu sa compuna in acelasi stil. Iar daca azi cineva ar compune in stil Mozart, ar fi ridicol. Ca sa nu mai zicem ca oricum nu s-ar putea ridica la valoarea originalului."

"-
Poate fi considerata o scriere care abordeaza o tema din punct de vedere metafizic a unei persoane care nu a citit nimic de(spre) filosofie, care nu are un cod, drept o lucrare filosofica? Inseamna filosofia metagandire?
-De fapt se spune metacognitie. Si da gandirea filosofica este dovada
unei judecati de Om, indeferent ca este elevata sau nu
-Dar... pentru a progresa cu idei noi chiar si in metafizica trebuie cat de cat
invatat limbajul, trebuie sa te consulti cu marii ganditori pentru a nu risca
o repetare a ideilor care este inutila pentru scopul filozofului
-Si care este "scopul filozofului"? Este mai buna o filozofie inclinata spre practic sau e mai apreciata o filozofie speculativa?
-Targetul ultim al filozofiei este unul practic, caci are ca tinta aici-ul si acum-ul nostru, al fiecaruia. Ma intereseaza problemele metafizice in masura in care traiesc in aceasta lume. Filozofia este o functie de orientare si utilitate ei practica se vede in fiecare gest concret, marunt, cotidian ce este rezultatul asumarii unei viziuni spirituale particulare."

"-Dacia Logan Sport GT 3L V6 ( 190 KW ) -- 0-100km/h in 4.5 sec. Am gasit chestia asta pe 4tuning ...oare e adevarat??
-
Eu zic ca nu e adevarat, nu rezista structura cred, se intampla niste chestii, se duc rotile si vine si mashina dupa vreo 10 minute.
- Nume mari in industria auto sport se straduiesc sa scoata masini cu sub 5s la 0-100, si hop-tzop apare Dacia Type-R
-E tare masina dar nu stiu cat de reala e,oricum daca ii pui un motor cu atatia CP masina scoate 100Km/h sub 5 sec mai ales ca Loganul are 1000Kg...
-Si daca-i Logan S2000 sub alta eticheta ? Daca exista Logan S2000 de ce n-ar exista si asta ? Oricum ca sa reziste se schimba cam tot. Ramane doar aspectul de Logan si atat. "


"-Ideea este ca vreau sa-mi iau un laptop si sunt curios care ar fi diferentele intre pentium M si core duo. Mai exact un M de 3,2 Ghz este aprox echivalent cu T2500 (dual core de 1,66) s.a.m.d.
- Hmm uite cum stau lucrurile:Pentium M este un proc bun, ce sta la baza lui Core Duo. Core Duo este succesorul lui Pentium M, deci este mai bun. Core Duo este dual-core, adica un fel de 2 procesoare intr-unul singur(dar chestia e muuuult mai complicata de cum pare). Puterea dual-core se vede doar in aplicatiile cu suport pt. dual-core(ce vor fi din ce in ce mai multe). Alege Core Duo pt. ca la aceeasi frecventa bate Pentium M si este dual-core.
-Presupunem ca am 2 laptopuri identice cu singura diferenta ca unul are proc M750 (1.86Ghz), iar celalalt Core duo t2400 (2x1.83). Voi vedea o diferenta (in primul rand de viteza) sau aplicatiile standard vor rula si pe Core duo la 1.83? Adica cu core duo este ca si un M la 3.6 (1.83x2) sau doar aplicatiile noi special concepute pentru noua platforma pot folosi puterea dubla a lui core duo?"

"-Ba, ia uite, uita-te acolo sus in stanga ecranului...Cat e scoru'? Ca nu vad prea bine...Mi se pare mie sau cineva primeste o corectie? Hahaha...
-Ba io ti-am zis, ti-am zis de cand conduceam cu 1-0 ca ma doare in (bip) de meciul asta. Macar de-ar castiga cainii campionatu...Numa' sa nu-l ia spurcatii...
-Haide baaa...Ba, vezi, vezi de ce nu-mi place mie sa vorbesc cu voi? Ca sunteti fanatici... Pai ce legatura au aia cu voi acum ma?

- Ba, odata ce ti-ai luat (bip) 40 de ani de la spurcati, cum poti sa gandesti altfel? Cand faceau o gramada de manevre la nivel mare si tu jucai de la 11 in pe terenul lor... Io am recunoscut intotdeauna ca au avut echipa atunci cand au luat Cupa Campionilor, cand pasau si de 30 de ori consecutiv...dar aia era echipa nationala, ca era facuta cu japca...Acu' nu joaca nimic de cand nu mai e Radoi in echipa. In meciu' cu Lyonu astia dadeau mingile direct pe Dica sau venea el sa si le ia de la centru, iar francezii dadeau vreo 20 de pase la mijloc...Da' cine vede asta?Aia 25000 de spurcati de la meciu' cu Lyon sau aia 800 din meciu' cu Bistrita? Niciunu', pentru ca ei sunt invatati sa se uite doar la Champions League sau la meciurile cu noi sau cu cainii. Ei nu vad decat golurile dintr-un meci si apoi vin si-ti sar tie in cap, ca ei sunt campioni si tu esti taliban..."

P.S. Orice asemănare dintre personajele acestei povestiri şi persoane reale este pur întâmplătoare. La fel, orice asemănare între întâmplările povestite şi fapte potenţial reale reprezintă o pură coincidenţă.
P.S.1 Nu intregul text este acoperit de copyright.

2 comentarii:

Ahile spunea...

E destul de alambicat postul. Trebuie sa stai sa cugeti: ce-o vrea sa spuna? In cele din urma intelegi cam de unde bate vintul insa de ce sa complicam cind putem face simplu?

cronicaru' spunea...

alambicat pt ca nu esti atent! Dak vedeai ghilimelele itzi dadeai seama despre ce e vorba.
glumeam desigur... multi miau spus ca scriu alambicat, dar...astea-s gandurile ce sa faci...

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...