Mar adentro


"Un singur lucru e mai greu decat sa-ti moara fiul, ca el sa-si doreasca asta"
Daca poate cineva comenta...
Io nu, si abia acu' am vazut filmul.

7 comentarii:

Unknown spunea...

io nu am copii. da am aflat din viata ca asta e cel mai teribil lucru care ti se poate intimpla. Fie ca vrea, fie ca nu vrea. E cea mai groaznica intimplare pe care o poti suporta ca parinte. Si cel mai groaznic, de fapt, este pentru cel care isi doreste sa moara.

Anonim spunea...

E cumplit sa stii ca nu ai cum sa il ajuti, sa ii dai o raza de speranta ca poate se va schimba ceva, sa il determini sa o ia de la capat...cand vointa copilului tau e atat de neagra, astfel incat sa vrea sa se sfarseasca, pt tine, ca parinte se inchide lumea...numai ca , probabil, lasitatea si, uneori, religiozitatea, te impiedica sa te duci dupa fiul/fiica ta...spun asta pentru ca am vazut asta in realitate si am vazut si filmul...cutremurator....Decat sa ajungi sa simti durerea asta ca parinte, atunci poate ca mai bine sa nu ajungi vreodata in rolul asta...

Unknown spunea...

Ingrid,
sa stii ca ma gindesc si eu, de multe ori, ca daca o sa am un copil, o sa-l pierd. Seamana putin cu povestea cu drobu' de sare, da' nu ma pot abtine. E un cosmar dintre cele mai black.

cronicaru' spunea...

eu va pot spune doar ca filmul este o ecranizare dupa o poveste reala. vezi foto.
asta in cazul in care vi se parea prea vesela povestea...

Trebuie spunea...

Oameni buni, judecatile de tipul asta sunt minunate la nivel ideatic.
In realitate, e infinit, infinit, infinit, infinit mai rau sa-ti moara copilul decat sa nu vrea sa mai traisca. Eu sunt parinte si nici macar nu pot sa scriu treaba asta, atat e de dureros..
Cum sa spun/gandesc/cred ca e mai bine sa fie mort decat sa fie in viata ???????????????????
NU EXISTA LOC DE NUANTE!!
Ganditi-va!! Daca e mort, e pt totdeauna plecat de langa tine si nu mai poti face nimik pt el.. Atat timp cat e in viata, chiar daca este in viata impotriva vointei lui, inca il poti ajuta, poti incerca sa-l faci sa se razgandeasca, EXISTA SPERANTA !!!!!!!!!
Sunt total indignata de mesajul transmis de acest film, pe care nu l-am vazut inca, dar nici nu cred ca vreau sa-l vad..

cronicaru' spunea...

ah futui netu masii... e a doua incercare de ai raspunde bagheerei.sper sa-miiasa la fel de bine.
Asadar, draga bagheera, ai inteles gresit. Omul nu avea de ales. Copilul lui urma sa moara, si el spunea ca e mai dureros sa stii ca fiul tau va muri prin vointa lui, ca isi doreste sa moara. Nu e nici o nuanta, fiul urma sa moara, taicasu stia, si a spus ca e dureros pt el ca fiul vroia sa-si ia zilele.
Rferitor la film ti-l recomand chiar dak eu nu acord notye personale filmelor pe car ele vad ca un prieten comun. Zieg heil!
PS. N-am urmarit prin acest post sa dezvolt un forum, mai ales ca tema nu este data de unul dintre noi ci de un film. Asadar, stop joc. Pliz.

Ahile spunea...

Vreau sa folosesc prilejul extraordinar de a o felicita pe bagheera01 pentru comentariu. Dupa ce l-am citit mi-am dat seama ca are perfecta dreptate. Si nu sint ironic.
A folosit si cuvintul "ideatic" in sensul corect...

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...