Meserii



Gunoierii ori vidanjorii ( nu cacanarii, aia sunt in alta parte), or mai beneficia de sporul de rusine la salar? Nu cred. Odata ce acum te mandresti ca esti hot ori criminal, dar te numesti smecher, de ce s-ar mai simti lezati truditorii haznalelor?
Intr-o dupa-amiaza de concediu primesc un telefon la fel de neasteptat precum invierea ceausestilor de catre procentul din ce in ce mai mic de romani. O domnisoara s- a prezentat frumos, pe ea si pe institutia pe care se lauda ca o reprezinta, o banca comerciala (e acceptata cacofonia asta?) si apoi a dat drumul la banda. "Vreau sa va informez ca Banca x are placerea sa va prezinte doua oferte exceptionale de credit cu plafon..." Nu intelegeam nimic, eram buimac si lovit continuu. Crosee de oferte, upercuturi de procente si directe de credite. Exact cand urma previzibilul K.O. domnisoara a avut o defectiune minora la capul de redare, timp de o rasuflare, si am atacat, nemilos precum Zidane in finala Cupei Mondiale. Pret de zece minute am luptat vertiginos cu limba romana pentru a gasi cele mai putin jignitoare cuvinte prin care sa-mi exprim indignarea fata de meseria si tagma vanzatorilor de iluzii din care facea parte domnisoara. Acei vanzatori care se baga cu forta, cu cizmele de cauciuc, cu necunsocutele cuvinte mieroase in viata ta, in vacanta ta, in casa ta. Nepoftiti. Consider ca spusele ei de final, "ma scuzati, ma scuzati" m-au transformat in invingator la puncte in acel meci.

PS: Nu-i asa ca uneori astfel de experente te obliga la intrebari de genul "Ce diferenta e inte mirosul de Chanel al vreunui "seils reprezentant" si duhoarea vreunui gunoier care-ti distruge somnul de frumusete cu abordarea "zece mii sefu pentru baietii care cara cazanili"?

Niciun comentariu:

Fă muia mai mică! Dă-te mare cu Has moro car

Văd zilnic  atâţia fătălăi şi zâne folosind cuvântul #uie încât îmi e ruşine că m-am mutat din Rahova. Măcar acolo îl auzeam de la cei ca...